Στα  δυτικά της  επαρχίας  Λάρνακας,  κάπου  27  χιλιόμετρα  από  την πόλη,  στα σύνορά της  με  την  επαρχία  Λευκωσίας, κοντά στα  χωριά  Πυργά,  Μοσφιλωτή,  Σια  και  Αλάμπρα,  βρίσκεται  η  κοινότητα  Κόρνου. Τη συναντούμε στη δεξιά πλευρά του νέου αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας Λεμεσού και σε απόσταση γύρω στα 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Είναι απλωμένη σε  μια  λοφώδη  περιοχή, κατάφυτη  από  δασικά  δέντρα,  ελαιόδεντρα, χαρουπιές, θάμνους  και  άγρια  βλάστηση, σε ένα πραγματικά όμορφο και ξεκούραστο  φυσικό  περιβάλλον,  ευρισκόμενη μόνιμα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της ιστορικής Μονής Σταυροβουνίου, μιας των σεβασμιότερων Ιερών Μονών του νησιού.

Ιδιαίτερα την άνοιξη και το φθινόπωρο η φύση στον Κόρνο φαντάζει γιορταστική. Ένα τοπίο καταπράσινο και μοσχομυρισμένο από τις μοναδικές ευωδίες του βελονόφυλλου δεντρολίβανου, του  λάδανου, του φασκόμηλου και του θυμαριού, που πλούσια συνυπάρχουν στην Κορνιώτικη γη. Το βουνίσιο ζηλευτό θυμάρι, που σαν ανθίσει, σκορπίζει τριγύρω μια δυνατή μεθυστική μυρωδιά, η οποία από ανέκαθεν, τραβούσε πάνω του τις ταξιδιάρικες μέλισσες και δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους του χωριού, να αναπτύξουν τη μελισσοκομία.

Η  μεγαλύτερη  έκταση  των  εδαφών  της  κοινότητας,  διασχίζεται  από  τμήματα  των  ποταμών  Τρέμιθου,  Πούζη,  Πεντάσχοινου  και  Ξεροπόταμου.  Σε  όλη  την  έκτασή  της  επικρατεί  εύκρατο,  υγιεινό  κλίμα,  που συμβάλλει θετικά στην ομαλή εξέλιξη της ψυχοσύνθεσης και την επαγγελματική απόδοση των χωρικών. Οι καλές κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με την κοντινή απόσταση και το άρτιο οδικό δίκτυο με τις μεγάλες πόλεις του νησιού και τα περίχωρα, αποτελούν σταθερούς παράγοντες παραμονής των κατοίκων στη  γενέθλια γη  και έτσι αποφεύγεται η αστυφιλία, η οποία μαζί με τη μετανάστευση, υπήρξαν βασικές αιτίες για την ερήμωση πολλών χωριών της κυπριακής υπαίθρου. Παράλληλα, αρκετά άτομα και οικογένειες από άλλα μέρη της Κύπρου, επιλέγουν τον Κόρνο για μόνιμη κατοίκηση. Μπορεί να λεχθεί πως, από γεωγραφικής άποψης, το χωριό είναι δημιουργημένο σε πλεονεκτική τοποθεσία, αφού εύκολα και σύντομα, οι κάτοικοί του μπορούν να μεταβούν σε τρεις από τις κυριότερες πόλεις του νησιού, τη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.